Website | 7culori.com

Cum să te promovezi ca pictor în mediul online? – Fă-ți un website!

 

Pictura pe lîngă pasiune și hobby poate deveni inclusiv o afacere din care poți trăi. Dar, ca orice afacere, este supusă regulilor jocului de business, dintre care cea mai importană regulă o constituie promovarea.

În acest articol o să vă dau cîteva sfaturi cum să începeți crearea propriului Website fără a apela la serviciile plătite ale developerilor. Din start vreau să vă spun: cred că site-urile create de voi (artiștii), vor fi foarte originale ținînd cont de faptul că fiecare din voi are un simț dezvoltat al designului și armoniei culorilor. De accea, cred ca rezultatul va fi unul pe măsură.

 

Promovarea în cazul acestui segment de piață trebuie să îndeplinească cîteva reguli:​

 • Să te promoveze pe tine personal
 • Să creeze un brand personal (toți cînd auzim Van Gogh, știm la cine ne referim)
 • Să promoveze stilul tau
 • Să facă accesibile picturile tale publicului (larg, sau nișat)
 • Să ofere posibilitatea de a fi achiziționate picturile tale cît mai simplu posibil

Pentru a face acest lucru ai nevoie de un Site.

 

De ce ai nevoie de un site și nu de o pagină facebook sau vre-un blog gratuit?

Pentru că:

 • Iți permite să faci absolut ce vrei pe el
 • Picturile tale – prorpietatea ta
 • Pozele tale – proprietatea ta
 • Textele tale – proprietatea ta
 • Afacerea este în mîna ta
 • Ușor de gasit
 • Un loc unde oamenii pot afla despre tine
 • Ușor de distribuit pe rețelele de socializare și pe alte site-uri.
 • Arată profesionist!

 

 

Alegerea numelui de site pentru un Pictor

Recomandarea mea este să-ți alegi un nume de domeniu tip numeletau.md, sau pseudonimul-tau-depictor.md. Bine înțeles că ai și posibilitatea alegerii unui site cu extensia .com – mai cu seamă că acestea sunt mai ieftine decît .md.

De ce aceasta recomandare pentru alegerea numelui de site? 

Pentru că atunci cînd vei fi cautat pe Google să ieși în față, și tocmai pentru că astfel te semnezi pe tablouri.

De asemenea, mai poți lua nume de domeniu/site precum: www.pictor-cutare.md ori www.pictor-cutare.com. 

Fiecare dintre aceste alegeri este perfecta, pentru a te ajuta să ai o prezență online.

 

Care sunt costurile de întreținere a unui site și domeniu web pentru un pictor ?

Ca să fie clar de la început: pentru ca un Website să funcționeze, ai nevoie de 2 lucruri: de un Doemniu (exem: pictor.md) și de un Hosting (găzduire) – ceea ce îți permite ca site-ul tău să funționeze și să fie Live. Un domeniu web.md te costa 39$ pe an, iar unul web.com – mai puțin de 1$/an.  Vezi deja singur, ce ți se potrivește mai bine. Dacă vrei unul .MD îl poți rezerva/cumpăra aici, iar dacă unul .COM ori alceva, îl poți cumpăra de exemplu, pe unul dintre cele mai populare platforme de domenii GoDaddy. Deși posibilități sunt multiple.

În ce privește găzduirea (hosting-ul), pe majoritatea platformelor unde vei cumpăra domeniul, există oferte de găzduire. Costul acestui serviciu variază între 1$/luna și 9$/lună, însă sunt și platforme care oferă hosting gratuit, de exemplu aici.

 Îți recomand totuși să privești niște pachete ce cuprind domeniul+hosting. Vezi ce te aranjează mai bine. Nu uita să urmărești paralel și cursurile gratuite pe care ți le voi indica mai jos.

Un astfel de site, va fi traficat doar de către publicul țintă, nu de mii și mii de oameni zilnic. Deci vei avea, cele mai mici costuri posibile și respectiv poate că și oferta de hosting gratuit va fi suficientă pentru a acoperi traficul tău lunar. 

 

Construcția Site-ului o poți face pe WordPress – o aplicație GRATUITĂ!

Construcția siteului tău web, se face pe platforma WordPress, care este gratuită și poate fi instalată foarte usor din panoul de administrare de unde ți-ai luat gazduirea web și/sau domeniul.

website

Pentru acest lucru, daca vrei sa inveti mai multe despre cum sa instalezi gratuit un site, iti recomand sa urmezi cursul gratuit WordPress în română  aici pe care îl începi de la zero!  

Aceștia sunt primii pași pentru a avea o prezență online, care-ți poate asigura promovarea ta personală ca artist, astfel încît să poti obține și venituri financiare din pictură!

 

Despre restul pasilor vom discuta în alte articole! Nu ezita-ți să lăsați întrebările dumneavoastră mai jos, iar noi vom încerca să vă ajutăm maxim cu putință. 

Fie ca picturile voastre frumoase să ajungă la cei ce și le doresc și le apreciază.

 

Articol original de Laura Mateescu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *